Stiuca in sos meunier

de elucubratiiculinare in Salau, 24 Feb 2017 | 6000 vizualizari

 

Pentru ca nu am gasit salau :(

 

INGREDIENTE

  • 2 file știucă sau șalău (de 250-300 g fiecare)
  • aprox. 1 cană făină
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • Pentru SOS:
  • 100 g unt
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguri pătrunjel verde tocat
  • 2 linguri capere
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca in sos meunier:

Se spală fileurile de pește și se lasă la scurs. Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se bat cele 2 ouă într-o farfurie. Se cerne făina într-o farfurie întinsă. Se trece fileul de știucă prin ou apoi prin făină, iarăși prin ou și la sfârșit prin făină. Se prăjesc în ulei încins până se formează o crustă aurie. Se scot pe un platou pe hârtie absorbantă. Într-o tigaie, punem untul să se topească la foc mic. Adăugăm zeama de lămâie (se poate folosi chiar o lămâie jumătate). Adăugăm pătrunjelul verde tocat mărunt și caperele. Se condimentează cu sare și piper. Se toarnă sosul peste fileurile de pește. Se poate servi alături andive la grătar sau cartofi natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca in sos meunier" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor